Galaretka z melonów i winogron

Na deser lub do serów

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 25 dag melona,
- 25 dag winogron,
- 100 ml białego wina,
- łyżka mięty,
- 5 dag cukru,
- 4 łyżeczki żelatyny,
- 50 dag cukru żelującego

Przygotowanie:

Zmiksuj po 5 dag melona i winogron. 20 dag winogron pokrój na połówki, a 20 dag melona w kostkę. Wymieszaj z piure owocowym, 100 ml białego wina, łyżką posiekanej mięty i 5 dag cukru. 4 łyżeczki żelatyny rozpuść w małej ilości wody, wymieszaj z resztą składników. Ochłodź. Przechowuj do tygodnia. Jeśli chcesz galaretkę zakonserwować na dłużej, użyj żelfixu lub cukru żelującego (50 dag).

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas