Reklama

Reklama

Galaretka z żurawiny

Owoce żurawiny dokładnie oczyść i odsącz.

Sposób przygotowania:

  • 1 kg dojrzałych żurawin
  • 1 kg cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • listki melisy cytrynowej

Reklama

Sposób przygotowania:


Owoce żurawiny dokładnie oczyść i odsącz. Zagotuj wodę z cukrem, wrzuć owoce i gotuj aż się rozpadną. Przetrzyj je przez sito. Przecier wstaw na ogień i gotuj ok. 5 minut. Gorącą masę przelej do wyparzonych słoików, dodaj po listku melisy, zamknij i ostudź. Pasteryzuj w temperaturze 90 stopni C. To świetny dodatek do drobiu, dziczyzny oraz pasztetów.

Czas przygotowania: ok. godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje