Reklama

Reklama

Pstrągi z warzywami

Samo zdrowie.


Reklama

Przygotowanie:

  • 4 pstrągi
  • Sól
  • 4 łyżki masła
  • 250 g cukinii
  • 250 g marchewki
  • 250 g pieczarek
  • 250 g szalotek
  • ¼ l wytrawnego wina białego
  • 5 ziarenek pieprzu
  • Listek laurowy
  • Szczypta cukru
  • 1,5 kg ziemniaków
  • 10 g śmietany kremówki
  • Tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Pstrągi wymyć i posolić w środku (tylko). Ryby obsmażyć na maśle na złoty kolor. Warzywa obrać, pokroić. 0,25 l wody, wino, pieprz, listek laurowy cukier i płaska łyżeczkę soli zagotować. Warzywa umieścić w posmarowanej tłuszczem formie żaroodpornej, na nich umieścić ryby i polać przygotowana zalewą. Przykryć i wstawić do piekarnika (200 st. C) na 15 minut.

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i polać śmietaną. Pstrągi podawać z warzywami i śmietanowymi ziemniaczkami.

Zobacz świetne przepisy na łososia!

Dowiedz się więcej na temat: Pstrągi z warzywami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje