Reklama

Reklama

Młode ziemniaki z bobem

Tak zaczyna się lato...

Składniki:

- 1 kg młodych, dużych ziemniaków,
- 0,3 kg bobu,
- 15 dag pomidorków koktajlowych,
- kilka gałązek szczypiorku,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Bób ugotować w osolonej wodzie i po schłodzeniu obrać.

Ziemniaki obrać, ugotować i schłodzić.

Zimne ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć środki.

Pokrojone w ćwiartki pomidorki wymieszać z bobem, doprawić solą i pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Wkładać do ziemniaków i piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 20 min.

Podawać udekorowane gałązkami szczypiorku.

Reklama

Czas przygotowania 45 min. plus czas chłodzenia ziemniaków.

Przepis na 6 osób.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje