Krewetki z ryżem - ola

<b>Składniki</b>: 50 dag krewetek najlepiej obranych, papryka czerwona, papryka zielona, nać pietruszki, przyprawy, sos pomidorowy.

Przygotowanie

Na maśle dusimy krewetki ok 10 min, dodajemy ok 1,5 szklanki sosu pomidorowego, kroimy paprykę w kostkę, dodajemy i dusimy pod przykryciem, aż krewetki będą miękkie. dodajemy pietruszkę, i przyprawy, majeranek, wegetę, curry, czosnek granulowany, pieprz, sól. Gotujemy ryż. Po ugotowaniu ryż kładziemy na talerzu, więcej po bokach, mniej w środku. Polewamy sosem z krewetek. można posypać startym serem. Osobiście uwielbiam i polecam, potrawa może trochę droga, ale przepyszna i raz na jakiś czas każdemu wolno!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas