Pikantne naleśniki - kucharz

<b>Składniki:</b> Ciasto: 4 jaja, mąka, 3/4 szkl.oleju, szczypta proszku do pieczenia, woda, szczypta cukru. Farsz: kiełbasa wiejska, szynka, bekon według smaku, 2-3 cebulki, curry, chili, papryka, sól, pieprz, ewentualnie przyprawa do pizzy, łyżka masła.

Przygotowanie

Ze składników zrobić ciasto. Piec naleśniki (pod pierwszy podlać odrobinę oleju). Na maśle przesmażyć wędliny z cebulką i przyprawami. Gorące wykładać na naleśniki, posypać żółtym serem. Zwijać w kopertki lub rulony. Zapiekać na margarynie. Podawać z ketchupem lub sosem tatarskim. Sos tatarski można zrobić samemu: 2-3 ogórki konserwowe, cebulka, majonez, sól i pieprz. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę dodać majonez ewentualnie odrobinę musztardy. Wymieszać. Całość najlepiej smakuje na gorąco.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas