Śledzie w sosie śmietanowo-ziołowym - Dorota

pól kg śledzi solonych matiasów, 1 cebula czerwona, przyprawy: bazylia, czerwona papryka, koperek suszony, pieprz czarny, odrobina soli, cukier, cząber, 1 kubeczek śmietanki 18% , 2 kubeczki kremówki

INTERIA.PL

Śledzie wymoczyć w wodzie ok pół godziny , następnie pokroić w romby lub w kwadraty. 1 śledź pokroić na drobne kosteczki i wymieszać ze śmietaną. Do śmietany włozyć pokrojoną cebulkę oraz wszytskie przyprawy ( troszke z kazdej) . Dobrze wymieszać. Dosypać cukru do smaki, Można też dodać łyżeczke octu. W tak przygotowany sos włożyć pokrojone śledzie. Wyłożyć na półmisek i posypać pokrojoną zieloną pietruszką. . Pycha!!!!!!

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas