Ule (ciasteczka bez pieczenia)

Przepis przysłała Ela.

INTERIA.PL

Przepis na cisto na ok. 20 średnich uli: 200 g mielonych orzechów lub kokosu, 200 g cukru pudru, 1 białko - wszystko kobrze wyrobić.
Przepis na wypełnienie: 1/2 kostki masła, 15 dkg cukru pudru, 3 żółtka, 2 kieliszki spirytusu - wszystko utrzeć.
1. foremkę wysypać cukrem pudrem i zamknąć.
2. Wypełnić ciastem (wg przepisu poniżej) i wydrążyć otwór.
3. Włożyć wypełnienie i przyłożyć biszkopt lub wycięty z wafli krążek.
4. Foremkę położyć i otworzyć, przytrzymując kciukami z tyłu foremki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas