Reklama

Zapiekanka z ziemniaków - Madzik

Składniki: 1 kg ziemniaków, 0,5 kg mięsa gulaszowego, 3 cebule, kostka rosołowa, tymianek, bazylia, majeranek, papryka ostra, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, wegeta.

Składniki: 1 kg ziemniaków, 0,5 kg mięsa gulaszowego, 3 cebule, kostka rosołowa, tymianek, bazylia, majeranek, papryka ostra, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, wegeta.

Przygotowanie:
Mięso pokroić na średniej wielkości kawałki i podsmażyć z przyprawami, ziemniaki pokroić w plasterki (nie za grube), a cebulę w piórka. Ułożyć pokrojone ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, posolić popieprzyć posypać ziołami. Na to położyć połowę cebuli i połowę mięsa oraz czosnek, na to znów ziemniaki, cebulę, przyprawy, mięso i czosnek. Wszystko zalać szklanką rosołku rozpuszczonego w letniej wodzie. Zapiekać pod przykryciem w piekarniku ok 1,5 godziny. Życzę Smacznego!

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Reklama

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: mięso | ziemniaki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy