Reklama

Reklama

Cytrynowy sorbet - tegoroczny modowy przysmak

Jest lekki, słodki i orzeźwiający. Zaserwowany w formie szykownego garnituru doda nam elegancji, zaś podany jako zwiewna sukienka - przysporzy dziewczęcego uroku. Odcień przypominający cytrynowy sorbet to prawdziwy modowy przysmak, któremu nie oprzemy się tej wiosny.

Pora pożegnać ponure kolory i przywitać iście wiosenną energię - prognozy z wybiegów wskazują, że już wkrótce w naszych szafach zagoszczą żywe, jasne barwy. Prócz energetycznego koralu, określonego przez Instytut Pantone mianem koloru 2019 roku, nosić będziemy także słodkie pastele. Na pokazach pojawiły się wesołe odcienie limonki, pistacji i brzoskwini, po które chętnie sięgali m.in. Marc Jacobs, Gabriela Hearst i Maryam Nassir Zadeh.

Reklama

Wśród modowych przysmaków, które osłodzą naszą wiosenną garderobę znalazła się także żółta barwa przywodząca na myśl cytrynowy sorbet. Ów lekki i świeży kolor stał się ulubieńcem projektantów, dominując na Nowojorskim Tygodniu Mody. Marka Proenza Schouler zaproponowała wówczas obszerną koszulę w pastelowym odcieniu żółtego z domieszką mięty i bieli, Jonathan Simkhai zaś - zwiewną sukienkę z gorsetową górą i falbaniastym, asymetrycznym dołem.

Odcień ten sprawdza się zarówno w stylizacjach casualowych, jak i dedykowanych specjalnym okazjom. Podczas gdy Tory Burch zaprezentowała na pokazie inspirowany stylem safari niezobowiązujący komplet o luźnej formie, u Tibi mogliśmy podziwiać elegancki oversize'owy garnitur, który doskonale wpisuje się w panującą od kilku sezonów modę na barwne garnitury. Według Rodarte i Caroliny Herrery wiosną bladożółty odcień nosić możemy także w wersji wieczorowej, wybierając powłóczyste suknie wzbogacone o falbany, prześwity i koronki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje