7 pomysłów na kawowe napoje tego lata

Materiał promocyjny

Z odpowiednim sprzętem, jak ekspres JURA, możemy przenieść kawiarnię do własnej kuchni
Z odpowiednim sprzętem, jak ekspres JURA, możemy przenieść kawiarnię do własnej kuchnimateriały promocyjne

Mrożona kawa pistacjowa - kawowy trend 2025

Pistacjowa kawa to hit tego lata!
Pistacjowa kawa to hit tego lata!123RF/PICSEL
  • 1 łyżka kremu pistacjowego
  • 1 gałka lodów śmietankowych
  • 40 ml mocnego espresso
  • garść posiekanych pistacji do dekoracji
  • Kostki lodu

Cold brew - zimny minimalizm

Ta metoda pozwala wydobyć pełnię smaku wraz z owocowymi nutami, pozbawiając kawę goryczki
Ta metoda pozwala wydobyć pełnię smaku wraz z owocowymi nutami, pozbawiając kawę goryczki123RF/PICSEL
  • 60 g grubo mielonej kawy
  • 1 litr zimnej wody
  • filtr lub gaza
  • duży słoik z pokrywką

Kaffe freddo - grecki specjał na upał

Grecka wariacja na temat włoskiego espresso
Grecka wariacja na temat włoskiego espresso123RF/PICSEL
  • 60 ml świeżo zaparzonego espresso
  • kilka kostek lodu
  • opcjonalnie: 1 łyżeczka cukru lub syropu

Meksykańska mokka - czekolada, przyprawy i odrobina pikanterii

Meksykańska mokka z domieszką chili
Meksykańska mokka z domieszką chili123RF/PICSEL
  • 60 ml schłodzonego espresso
  • 120 ml zimnego mleka
  • 30 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej)
  • 1 łyżka miodu
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej, chili, ziela angielskiego i soli
  • kilka kostek lodu
  • opcjonalnie: bita śmietana i kakao do dekoracji

Cold sweet nitro - niesamowicie kremowa kawa ze słodką pianką

Szklanka z mrożoną kawą na drewnianym stoliku w słonecznym otoczeniu. Niebieskie barierki w tle i rozmyte widoki miasta dodają letniego klimatu.
Idealne rozprowadzenie syropu zapewni przystawka do sweet foam123RF/PICSEL
  • 15 ml ulubionego syropu
  • kostki lodu
  • 90 ml Cold Sweet flat white (90 ml kawy, mleko spieniane przez 18 sekund)

Iced latte - klasyka z twistem

Latte na zimno z gałką lodów idealnie schłodzi nas w upalne dni
Latte na zimno z gałką lodów idealnie schłodzi nas w upalne dni123RF/PICSEL
  • 30 ml espresso
  • 250 ml zimnego mleka (klasycznego lub roślinnego)
  • 50 g lodu
  • opcjonalnie: syrop, cukier, gałka lodów

Kawa po marokańsku - aromatyczna, orientalna, intrygująca

Szczypta orientalnych przypraw zachwyci miłośników kawowych deserów
Szczypta orientalnych przypraw zachwyci miłośników kawowych deserówmateriały promocyjne
  • 30 ml espresso
  • 250 ml zimnego mleka (klasycznego lub roślinnego)
  • 50 g lodu
  • opcjonalnie: syrop, cukier, gałka lodów
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?