Barszcz czerwony nie dla każdego. Oto kto powinien wykluczyć go z diety

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Barszcz z uszkami nie zawsze wyjdzie nam na dobre. Nie każdy może go jeść bezkarnie
Barszcz z uszkami nie zawsze wyjdzie nam na dobre. Nie każdy może go jeść bezkarnie123RF/PICSEL

Cukier niebezpiecznie skacze? Wystrzegaj się buraków

Kto jeszcze nie może jeść buraków? 

Zalety barszczu? Jest ich bez liku!

Jeśli nie ma przeciwwskazań, buraki w każdej formie można jeść bezkarnie
Jeśli nie ma przeciwwskazań, buraki w każdej formie można jeść bezkarnie123RF/PICSEL
  • Betaninę: czerwony barwnik, który jet silnym przeciwutleniaczem,
  • Likopen: również przeciwutleniacz, który pomaga w leczeniu chorób serca,
  • Witaminę C: podkręca odporność, zapewnia młody wygląd, uszczelnia naczynia krwionośne,
  • Żelazo: pomaga chronić organizm przed anemią,
  • Potas i magnez: w duecie wspierają pracę serca,
  • Cynk: oddziałuje na odporność i zdrowy wygląd.
Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?