Chcesz mieć książkowe ciśnienie? Oto pasta, która w tym pomoże

Tomasz Hirkyj

Tomasz Hirkyj

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
899
Udostępnij
Jeśli byłeś na wakacjach na Bałkanach, to ajwar musisz znać
Jeśli byłeś na wakacjach na Bałkanach, to ajwar musisz znać123RF/PICSEL

Jak się robi ajwar?

Do czego stosować ajwar?

Jeśli mamy w domu ajwar, to możemy wykorzystać go na wiele sposobów
Jeśli mamy w domu ajwar, to możemy wykorzystać go na wiele sposobów123RF/PICSEL

Czy ajwar jest zdrowy?

Zobacz również:

    Jak zrobić ajwar?

    Ajwar można szybko przygotować w domu
    Ajwar można szybko przygotować w domu123RF/PICSEL
    • 4 papryki czerwone,
    • bakłażan,
    • 2 ząbki czosnku,
    • oliwa,
    • ocet winny,
    • sól i pieprz do smaku.
    1. Papryki kroimy na pół, wydrążamy nasiona. 
    2. Bakłażana kroimy na pół i skórkę nacinamy. 
    3. Warzywa wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut, aż będą dobrze przyrumienione. 
    4. W zastępstwie możemy użyć patelni grillowej albo ułożyć paprykę i bakłażana na ruszcie. 
    5. Kiedy warzywa będą gotowe, dodajmy czosnek i miksujemy na gładką masę, którą później przekładamy na patelnie z oliwą. 
    6. Doprawiamy dwoma łyżkami octu winnego, solą i pieprzem oraz dusimy na małym ogniu przez 1,5 godziny, aby odparowała woda. 
    7. Gotowy ajwar można przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.
    emptyLike
    Lubię to
    Lubię to
    like
    515
    Super
    relevant
    187
    Hahaha
    haha
    99
    Szok
    shock
    49
    Smutny
    sad
    25
    Zły
    angry
    24
    Lubię to
    like
    Super
    relevant
    899
    Udostępnij
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Przejdź na