Ciasta, których lepiej nie mrozić. Skutki będą opłakane

Które ciasta możemy włożyć do zamrażarki?
Które ciasta możemy włożyć do zamrażarki?123RF/PICSEL

Ciasta, które nie lubią mrożenia

  • Ciasta z galaretką - zawierają one dużo wody i żelatynę, przez co po rozmrożeniu staną się mętne, lejące i stracą swój charakterystyczny smak
  • Ciasta składające się blatów bezowych oraz desery zawierające bitą śmietanę - po rozmrożeniu staną się niesmaczne i wodniste

Jakie ciasta można mrozić?

  • ciasta ucierane
  • kruche
  • ptysiowe
  • francuskie
  • drożdżowe
Do mrożenia nadają się serniki, ciasta kruche i drożdżowe
Do mrożenia nadają się serniki, ciasta kruche i drożdżowe Michal WozniakEast News

Jak prawidłowo mrozić i rozmrażać ciasta?

Zobacz również:

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?