Reklama

Reklama

Czy warto kupować paczkowane mięso?

Estetycznie zapakowane mięso drobiowe, opatrzone etykietą, nie tylko zachęca do zakupu, ale też daje gwarancję wysokiej jakości oraz wybornego smaku.

Kupując paczkowane mięso, pamiętajmy jednak, by wybierać produkty zapakowane hermetycznie, a nie tylko zawinięte w zwykłą folię.

Szczelne opakowanie powstrzymuje dostęp powietrza i rozwój bakterii odpowiedzialnych za zatrucia pokarmowe.

Dodatkowo mięso, które nie ma kontaktu z powietrzem, nie wysycha, dłużej zachowuje świeżość oraz apetyczny wygląd i naturalny smak.

Z próżniowych opakowań nic nie wycieka, zatem po włożeniu mięsa do lodówki mamy pewność, że nie pobrudzimy innych produktów i nie przejdą one jego zapachem.

Reklama

Co więcej, na opakowaniu znajduje się etykieta z informacją o terminie przydatności do spożycia. Dzięki temu zawsze wiemy, do kiedy bez obaw możemy zjeść mięso.

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy