Czym różni się kawa zbożowa od kawy naturalnej?

Płatna współpraca

Co wyróżnia kawę zbożową i dlaczego warto po nią sięgnąć?
Co wyróżnia kawę zbożową i dlaczego warto po nią sięgnąć? sponsorowane

Kawa zbożowa a klasyczna kawa ziarnista: najważniejsze różnice

sponsorowane

Właściwości i wartości odżywcze kawy ziarnistej i kawy zbożowej

Przyzwyczajeni do klasycznych ziaren, często pomijamy mniej oczywiste alternatywy
Przyzwyczajeni do klasycznych ziaren, często pomijamy mniej oczywiste alternatywy123RF/PICSEL
Główną zaletą tych produktów jest brak laktozy, która - podobnie jak kofeina w kawie naturalnej - dla niektórych osób jest problematyczna. Świetnie komponują się zatem z kawą zbożową, tworząc pyszną alternatywę.
  • dwie łyżeczki kawy zbożowej Inka Klasyczna
  • ok. 150 ml Barista Owsianego od Inki
  • kilka kostek gorzkiej czekolady
  • garść lisków świeżej mięty
  • bita śmietana i wiórki czekoladowe do dekoracji
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?