Reklama

Reklama

Jak przygotować bazę do zupy

Bulion to podstawa! Każdą zupę gotujemy na wywarze warzywnym lub warzywno-mięsnym z przyprawami. Im dłużej gotujemy tę „bazę” do zupy, tym jest smaczniejsza i bardziej esencjonalna (nawet 2-3 godz.).

Bulion (wywar) gotujemy na bardzo małym ogniu, bez przykrycia. Solimy na samym końcu (najlepiej solić już przygotowaną zupę, a nie bulion).

Reklama

Mięsny wywar do zupy: Aby ugotować smaczny mięsny wywar do zupy, mięso (np. szponder) zawsze wkładamy do zimnej wody (wtedy mięso „odda” smak wywarowi). Włożone do gorącej wody, zatrzyma soki wewnątrz („zamknie” się).

Dowiedz się więcej na temat: bulion | zupa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje