Jak spinać zrazy?

Oto praktyczne rozwiązania!

Zrazy można spiąć wykałaczką
Zrazy można spiąć wykałaczką123/RF PICSEL

Jest na to kilka sposobów. Najłatwiejszy to obwiązanie ściśle zwiniętych roladek bawełnianą lub lnianą nitką – koniecznie białą!

Jeśli wolisz spiąć zrazy wykałaczkami (trudno będzie obsmażyć mięso na patelni!), koniecznie namocz je wcześniej w wodzie – wyjmiesz je potem bez trudu!

A jeśli korzystasz z metalowych szpilek do spinania, posmaruj je olejem lub oliwą, by gładko wyszły z mięsa po upieczeniu czy uduszeniu.

Nowością są praktyczne silikonowe sznureczki, służące do wiązania zrazów lub spinania warzyw, np. szparagów.

Przepis na zrazy zawijaneInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas