Reklama

Reklama

Jakie zioła dodawać do młodych jarzyn

Przygotowując farsze do jarzyn, nie oszczędzaj ziół i przypraw – młode warzywa je uwielbiają!

Szczypiorek i czosnek

Ten zestaw idealnie pasuje do farszów na bazie twarożku i mielonego mięsa. Najczęściej jest jednak stosowany do warzywnych przekąsek z farszem jajecznym.

Mięta plus natka

Ich orzeźwiający, intensywny aromat świetnie podkreśli smak faszerowanych warzyw podawanych na surowo. Najlepiej z nadzieniem na bazie makaronu, ryżu lub różnych kasz.

Koperek oraz rzeżucha

Te zioła najczęściej stosowane są do farszów przygotowanych z ryb oraz delikatnych gatunków mięs – kurczaka, indyka albo cielęciny.

Reklama

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Dowiedz się więcej na temat: koperek | szczypiorek | zioła

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy