Reklama

Reklama

Kuchnia pachnąca lawendą

Lawenda jest jedną z najważniejszych roślin przemysłu perfumeryjnego i kosmetycznego. Cenią ją również farmaceuci i smakosze, dlatego warto mieć ją w domowej apteczce i na kuchennej półce z przyprawami.

Agnieszka Cegielska opowiedziała o właściwościach i zastosowaniu lawendy. Na co zwraca uwagę?

Reklama

Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że lawenda jest składnikiem popularnej w polskich kuchniach przyprawy prowansalskiej. Roślina ma doskonałe działanie usprawniające pracę przewodu pokarmowego. Dzięki niej możemy neutralizować niektóre szkodliwe dla organizmu substancje.

Lawenda jest też skutecznym, naturalnym lekiem. Świetnie nadaje się do smarowania wszelkiego rodzaju blizn lub ran na powierzchni skóry. Pomaga uśmierzać ból, jest genialnym sposobem na mole kuchenne, odzieżowe i komary.

Jak jeszcze można wykorzystać lawendę? Zobacz film!


x-news/INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje