Reklama

Reklama

Ocet jako naturalny antybiotyk

Jest tani jak barszcz, ale ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Nasze babcie używało go nie tylko w gotowaniu czy sprzątaniu. Okazuje się, że ocet ma też właściwości lecznicze.

Ocet ma wiele prozdrowotnych właściwości z bakteriami probiotycznymi na czele, a jednocześnie sporo zastosowań.

Powstały w wyniku fermentacji octowej, to źródło zdrowych bakterii. Produkt ten wykazuje tendencję do obniżenia ryzyka wystąpienia nowotworu przełyku i gardła, wspomaga leczenie cukrzycy oraz zapobiega infekcjom i zapaleniom.

O zdrowych, "żywych" octach w studiu programu opowiedziała ekonomistka i polityk Urszula Gacek. Zobacz film!


x-news/INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje