Pięć szkodliwych mitów na temat cukru. Wciąż w nie wierzymy

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Wciąż wierzymy w mity dotyczące cukru. Czy cukier brązowy jest zdrowszy od białego? Czy warto używać słodzików?
Wciąż wierzymy w mity dotyczące cukru. Czy cukier brązowy jest zdrowszy od białego? Czy warto używać słodzików?123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Cukier powoduje cukrzycę 

    Cukier powoduje nadpobudliwość u dzieci 

    Zobacz również:

    Brązowy cukier jest zdrowszy od białego 

    Wbrew pozorom to nie cukier odpowiada za cukrzycę typu 2. Główną przyczyną choroby jest otyłość i związane z nią zaburzenia metaboliczne
    Wbrew pozorom to nie cukier odpowiada za cukrzycę typu 2. Główną przyczyną choroby jest otyłość i związane z nią zaburzenia metaboliczne123RF/PICSEL

    Cukier jest niezbędny do prawidłowej pracy mózgu 

    Zobacz również:

      Słodziki są zdrowsze od cukru 

      "Rozmowy Kobiety": Po czym rozpoznać wypalenie zawodowe? Jeden sygnał jest kluczowyinteriaINTERIA.PL