Pij "górską herbatę" codziennie. Wzmocni odporność i pomoże w walce z cukrzycą

Napar z gojnika wspiera leczenie cukrzycy
Napar z gojnika wspiera leczenie cukrzycyCanva ProINTERIA.PL

Gojnik – co to za herbata i skąd pochodzi?

Właściwości gojnika – dlaczego warto go pić?

Gojnik najczęściej rośnie na górskich terenach.
Gojnik najczęściej rośnie na górskich terenach.123RF/PICSEL

Gojnik na układ trawienny – wsparcie dla jelit i żołądka

Zobacz również:

    Gojnik a cukrzyca – naturalna pomoc w regulacji poziomu cukru

    Właściwości gojnika. Wspiera walkę z cukrzycą i łagodzi stany zapalne jelit
    Właściwości gojnika. Wspiera walkę z cukrzycą i łagodzi stany zapalne jelitCanva ProINTERIA.PL

    Jak parzyć gojnik, by wydobyć jego pełnię smaku i właściwości?

    • ilość: użyj jednej lub dwóch gałązek suszonego gojnika na filiżankę wody;
    • temperatura wody: zaparzaj gojnik w wodzie o temperaturze około 90 st. C - wrzątek może zniszczyć cenne związki aktywne;
    • czas parzenia: optymalny czas to 5-10 minut. Im dłużej parzysz, tym intensywniejszy smak uzyskasz.

    Przeciwwskazania do stosowania gojnika

    Zobacz również: