Reklama

Reklama

Sprawdzone sposoby na udane pierogi

Kilka prostych trików uczyni z ciebie mistrzynię pierogów!

Pierogi po ugotowaniu rozkładaj na talerzach tak, by się nie dotykały lub każdą partię przelewaj odrobiną oleju, inaczej mogą się sklejać.

Reklama

Gotowe pierogi możesz podgrzać w wodzie lub odsmażyć na rozgrzanym oleju lub maśle klarowanym.

Pierogi z owocami możesz podawać ze śmietaną z cukrem lub lodami. Te na słono zaserwuj z podsmażoną kiełbasą i cebulką. Pieczone będą dobrze smakować z dipem majonezowo-ziołowym.

Zamrażając surowe pierogi przygotuj tackę, posyp ją mąką, rozkładaj osobno pierogi, zamroź. Dopiero mocno zmrożone przekładaj do specjalnych woreczków.

Pierogi gotuj (najlepiej w garnku o szerokiej średnicy) partiami, po kilka sztuk. Jeśli włożysz ich więcej, niepotrzebnie obniżysz temperaturę wody, co może skutkować ich pękaniem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje