Reklama

Reklama

Sprawdzone sposoby na udane pierogi

Kilka prostych trików uczyni z ciebie mistrzynię pierogów!

Pierogi po ugotowaniu rozkładaj na talerzach tak, by się nie dotykały lub każdą partię przelewaj odrobiną oleju, inaczej mogą się sklejać.

Gotowe pierogi możesz podgrzać w wodzie lub odsmażyć na rozgrzanym oleju lub maśle klarowanym.

Pierogi z owocami możesz podawać ze śmietaną z cukrem lub lodami. Te na słono zaserwuj z podsmażoną kiełbasą i cebulką. Pieczone będą dobrze smakować z dipem majonezowo-ziołowym.

Zamrażając surowe pierogi przygotuj tackę, posyp ją mąką, rozkładaj osobno pierogi, zamroź. Dopiero mocno zmrożone przekładaj do specjalnych woreczków.

Reklama

Pierogi gotuj (najlepiej w garnku o szerokiej średnicy) partiami, po kilka sztuk. Jeśli włożysz ich więcej, niepotrzebnie obniżysz temperaturę wody, co może skutkować ich pękaniem.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje