Ugotowane w ten sposób jajka nie mają żadnych wartości. Częsty błąd

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jeden błąd, który można popełnić przy gotowaniu jajek
Jeden błąd, który można popełnić przy gotowaniu jajek/123RF/PICSEL123RF/PICSEL

Gotowanie jajek - ważny jest nie tylko czas

  • witaminy A, B1, D, E, K 
  • składniki mineralne: żelazo, wapń, fosfor, potas, sód, cynk, siarka czy selen

Co się stanie, jak za długo będę gotować jajka?

Zobacz również:

    Ile czasu trzeba gotować jajko na twardo?

    Jak rozpoznać jajko zbyt długo gotowane? To proste. Wokół żółtka tworzy się zielona obwódka
    Jak rozpoznać jajko zbyt długo gotowane? To proste. Wokół żółtka tworzy się zielona obwódkaCanva ProINTERIA.PL

    Najgorsze błędy przy gotowaniu jajek

    Jajko na twardo może zepsuć się z różnych powodów
    Jajko na twardo może zepsuć się z różnych powodówCanva ProINTERIA.PL
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?