Dietetyk wyjaśnia: jakie produkty wybierać na sklepowej półce?

Materiał promocyjny

Agnieszka Piskała-Topczewska, dietetyk kliniczny, ekspert Dobrego Żywienia w Grupie Żabka
Agnieszka Piskała-Topczewska, dietetyk kliniczny, ekspert Dobrego Żywienia w Grupie Żabkasponsorowane
Najbardziej aktualny Talerz Żywieniowy jednoznacznie mówi, że połowę każdego posiłku powinny stanowić warzywa, jedną czwartą dodatek skrobiowy takie jak kasza, ryż, makaron, pieczywo, ziemniaki i jedną czwartą dodatek białkowy czyli mięso, ryby, jajka, tofu.
Żabka conent box
Żabka conent boxsponsorowane
Mamy do ułatwienia takie narzędzia jak np. skala NUTRISCORE, gdzie bardzo intuicyjne oznaczenia kolorystycznie-literalne pozwalają w danej kategorii produktowej wybrać bardziej odżywczą wersję.
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?