Kruchy kołacz z agrestem

Kruchy kołacz z agrestem
Kruchy kołacz z agrestemPicsel123RF/PICSEL
  • 60-70 dag agrestu
  • 30 dag mąki pszennej
  • 1 op. budyniu o smaku migdałowym
  • 10 dag mielonych orzechów laskowych albo migdałów
  • 35 dag mocno schłodzonego masła
  • 10 dag cukru
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 2-3 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka likieru migdałowego
  • 1 białko
  • 2-3 łyżki brązowego cukru
  • mąka do oprószenia stolnicy
  • tłuszcz do posmarowania blachy
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym TV InteriaTV Interia
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?