Wielkanoc 2016

Jajka faszerowane oscypkiem

Doskonale sprawdzą się podczas wielkanocnego śniadania.

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • mały pęczek natki pietruszki
  • 1/3 czerwonej świeżej papryki
  • 2 garści tartego oscypka
  • garść łuskanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki majonezu
  • kopiasta łyżeczka tartego chrzanu
  • sól, pieprz do smaku

Reklama

Przygotowanie:

1. Jajka obierz, pokrój na pół. Żółtka włóż do miski. Dodaj do nich posiekaną paprykę i pietruszkę, majonez, ser oraz chrzan. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Przypraw solą i pieprzem.

2. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i napełniaj nią połówki jajek. Udekoruj posiekanymi orzechami, natką pietruszki.