głóg przetwory

Artykuły (4)

  • Sok z głogu: Jak wykorzystać jesienią i zimą

    Sok z głogu: Jak wykorzystać jesienią i zimą

    • Poniedziałek, 8 listopada 2021 (14:23)
    Zajęcza gruszka, babki mąka, diaboli gruszki — głóg w różnych częściach kraju występuje pod wieloma nazwami. Czerwone owoce dzikorosnącej rośliny z rodziny różowatych kryją w sobie...
  • Głóg: Co warto o nim wiedzieć?

    Głóg: Co warto o nim wiedzieć?

    • Poniedziałek, 11 maja 2020 (15:48)
    Głóg występuje pospolicie na terenie całej Polski. Najpiękniej wygląda wiosną, kiedy pokrywa się białymi bądź różowymi kwiatami o intensywnym zapachu. Późnym latem i jesienią dojrzewają...
  • Jak przedłużyć trwałość przetworów?

    Jak przedłużyć trwałość przetworów?

    • Wtorek, 9 lipca 2019 (15:16)
    Nic tak dobrze nie smakuje w długie jesienne czy zimowe wieczory, jak samodzielnie przygotowane przetwory. Zatem skoro sezon na aromatyczne owoce, warzywa i grzyby trwa w najlepsze, warto...
  • Jak przedłużyć trwałość przetworów?

    Jak przedłużyć trwałość przetworów?

    • Piątek, 10 sierpnia 2018 (08:25)
    Sezon na apetyczne owoce, warzywa i grzyby trwa w najlepsze, a my chętnie wykorzystujemy ich smak, aromat i walory odżywcze, robiąc z nich smakowite konfitury, dżemy, powidła, marynaty,...