ArtykułyCzy ryby z puszki są zdrowe? Dietetyczka zdradza, na co zwrócić uwagę Ryby są niezwykle cennym elementem zdrowej diety. W Polsce ich spożycie wciąż jest stosunkowo niskie, a wiele osób sięga po nie głównie w formie konserwowej. Czy jednak ryby z puszki mogą stanowić wartościowy zamiennik świeżych ryb morskich?konserwy, dietetyk, ryby, ryby zdrowieUważaj przy robieniu przetworów. Groźna trucizna w słoikachTrwa w najlepsze czas robienia przetworów, którymi będziemy mogli cieszyć się jesienią i zimą. Przygotowując słoiki z pysznymi owocami czy warzywami trzeba być jednak niezwykle ostrożnym. Kiedy źle sporządzimy takie rarytasy, może dojść do poważnego uszczerbku na zdrowiu. Wszystkiemu winna bakteria Clostridium botulinum, która odpowiada za zatrucie jadem kiełbasianym. zatrucie, przetwory, jad kiełbasiany, konserwy, domowe przetwory, wekiPozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9
Czy ryby z puszki są zdrowe? Dietetyczka zdradza, na co zwrócić uwagę Ryby są niezwykle cennym elementem zdrowej diety. W Polsce ich spożycie wciąż jest stosunkowo niskie, a wiele osób sięga po nie głównie w formie konserwowej. Czy jednak ryby z puszki mogą stanowić wartościowy zamiennik świeżych ryb morskich?
Uważaj przy robieniu przetworów. Groźna trucizna w słoikachTrwa w najlepsze czas robienia przetworów, którymi będziemy mogli cieszyć się jesienią i zimą. Przygotowując słoiki z pysznymi owocami czy warzywami trzeba być jednak niezwykle ostrożnym. Kiedy źle sporządzimy takie rarytasy, może dojść do poważnego uszczerbku na zdrowiu. Wszystkiemu winna bakteria Clostridium botulinum, która odpowiada za zatrucie jadem kiełbasianym.