Czekoladowy migdał - najmodniejszy kolor jesieni
Dla wielu z nas rozpoczęcie nowego sezonu wiąże się z chęcią odświeżenia wizerunku. A jednym z najlepszych na to sposobów jest zmiana fryzury.
Brunetki mogą zainspirować się Joan Smalls i jej charakterystycznym kolorem włosów - koloryzacja zwana przez ekspertów "czekoladowym migdałem" to hit nadchodzącej jesieni.
Początek nowego sezonu to idealny moment na poddanie się wizualnej metamorfozie, dzięki której odświeżymy swój wizerunek i dodamy sobie pewności.
Prócz wzbogacenia garderoby o najmodniejsze ubrania i dodatki, jesienią warto wypróbować także najgorętsze urodowe tendencje. Najlepszym sposobem na stylowe wkroczenie w nowy sezon i odświeżenie swojego wyglądu jest zmiana fryzury.
Jeśli nie chcemy jednak wprowadzać zbyt drastycznych zmian, zamiast radykalnego cięcia pofarbujmy włosy na modny kolor. Tej jesieni w salonach fryzjerskich królować będzie smakowity "czekoladowy migdał".
To rodzaj balejażu, który uzyskuje się poprzez nakładanie na naturalny kolor włosów niewielkich pasemek w różnych odcieniach tworzących trójwymiarowy efekt.
Polecam tę koloryzację każdej kobiecie, która szuka łatwego w utrzymaniu koloru, a jednocześnie chce wyglądać świeżo i naturalnie. Technika balejażu pozwala uniknąć zbyt szybko pojawiających się odrostów, a co za tym idzie częstych wizyt u fryzjera w celu ich zatuszowania. Czekoladowy migdał nadaje brązowym włosom złocisty blask i sprawia, że wyglądają one na zdrowsze i gęstsze
wyjaśnia znana amerykańska kolorystka Karissy Schaudt.
Inspirowana fryzurą słynnej modelki Joan Smalls koloryzacja jest wprost stworzona dla brunetek, które cenią naturalny wygląd, a zarazem chcą nieco zmodyfikować kolor włosów. Łącząc odcienie ciepłego karmelu, ciemnej czekolady i złocistych refleksów, "czekoladowy karmel" dodaje fryzurze lekkości i rozświetla skórę.
Pięknie komponuje się zarówno z ciemną, jak i jaśniejszą karnacją.
Zwolenniczki odważnych rozwiązań mogą do karmelowych i czekoladowych tonów dodać bordowe refleksy, które w tym połączeniu wyglądają fenomenalnie
dodaje Schaudt.