Japońska maseczka na twarz

Niezależnie od wieku, ciężko jest znaleźć w Japonii kobietę z niezdrową cerą. Mówi się, że wiele japonek wygląda na 30 lat nawet będąc w okolicach 50., dzięki ich niesamowicie zdrowej cerze. Sekret tkwi w japońskiej maseczce z ryżu i miodu.

W czym tkwi sekret urody japonek?
W czym tkwi sekret urody japonek?123RF/PICSEL
Japonki słyną z nieskazitelnej cery
Japonki słyną z nieskazitelnej cery123RF/PICSEL


Japonki są cenione przez ich świetlistą, gładką, pozbawioną skaz i młodo wyglądającą skórę. To dlatego wiele agencji modelek zatrudnia japonki do reklam, gdzie potrzebna jest zdrowa, piękna skóra. Ale czy kiedykolwiek zastanawiałaś się jaki jest ich sekret i co wpływa na ten młody wygląd? Okazuje się, że tajemnicą jest intensywne stosowanie balsamów do mycia i pielęgnacji twarzy. Japonki robią więcej niż tylko peeling i maseczki na twarz. Należy wspomnieć, że różnice genetyczne między Azjatami a Europejczykami nie odgrywają tutaj zasadniczej roli. Przeświadczenie, że Azjatki zawdzięczają swój wygląd genom jest całkowicie mylny. Istnieje metoda, której używają, a która zostanie w tym artykule przedstawiona.


Wprowadź do swojego życia więcej ryżu

Ryż powinien być obecny w diecie
Ryż powinien być obecny w diecie123RF/PICSEL

W przeszłości gejsze używały otrębów ryżowych, jako balsam zmiękczający skórę i włosy. Trzymały wanny wypełnione wodą, gdzie płukano niegotowany ryż. Niesamowite jest, jak wielką posiadały wiedzę na temat antyutleniających właściwości wody. Należy wspomnieć, że ryż posiada właściwości chroniące skórę przed promieniami UV, nawilża skórę i zapobiega zmarszczkom. Chcąc posiadać nieskazitelną i gładką skórę musisz włączyć do swojego życia więcej ryżu, włączając w to japońską maskę ryżową.

Składniki: 3 łyżki stołowe ryżu jedna łyżka mleka jedna łyżka naturalnego miodu Sposób przygotowania: Zagotuj ryż w wodzie, na wolnym ogniu do średniej temperatury. Gdy będzie to gotowe, odcedź ryż i zachowaj ciecz. Użyj zimnej wody, aby opłukać ryż i dodaj do niego łyżkę gorącego mleka. Następnie dodaj miód. Nałóż maseczkę na twarz. Odczekaj 30 minut a następnie opłucz twarz wodą po gotowanym ryżu. Miej na uwadze, że przygotowaną maseczkę możesz przetrzymywać w lodówce tylko przez 4 dni. Maseczkę nakładaj na twarz rano i wieczorem, aby zachować naturalny odcień twarzy. Z wody po ryżu możesz zrobić także kostki lodu i okładać nimi twarz.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas