Reklama

Reklama

Olejek neem - ajurwedyjskie złoto

Trend kosmetyczny ostatnich sezonów zdecydowanie skłania się ku olejkom. Nie tylko odżywiają i nawilżają skórę, niektóre wykazują również właściwości lecznicze - jak chociażby olejek neem, który od wieków stosowany jest w medycynie ajurwedyjskiej.

Olej neem używany jest w Indiach od kilku tysięcy lat i jest stosowany do dziś. Swoje szczególne miejsce znalazł w medycynie ajurwedyjskiej, w której spełnia funkcję nie tylko pielęgnacyjną, ale również leczniczą i łagodzącą różne dolegliwości dermatologiczne.


Olejek wytwarzany jest z nasion miodli indyjskiej, rośliny czczonej od wieków w Indiach. W zasadzie, wszystkie jej części znajdują zastosowanie w indyjskiej medycynie tradycyjnej. Ze względu na swoje właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze, antywirusowe, stosowane zwłaszcza przy chorobach skórnych.

Reklama


PAP life

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje