Zatrzymaj kolor lata
Wprawdzie kalendarzowe lato jeszcze trwa, ale pamiątka po urlopie - piękna opalenizna - nieco już zblakła. Podpowiemy ci, jak zachować opaleniznę na dłużej.
Nie należy także rezygnować z peelingu - nie martw się, że zetrzesz swoją piękną opaleniznę. Brązowego koloru nabiera skóra właściwa a w trakcie peelingu ścieramy tylko zrogowaciały naskórek.
Żeby nadać złocisty odcień blaknącej opaleniźnie, możesz nakładać na ciało balsamy opalizujące, z drobinkami złota lub lekko brązujące. Kosmetyki nadadzą ładny połysk skórze, podkreślą też naturalną opaleniznę.
Codziennie możesz dbać o dobry wygląd skóry - a także nadać jej naturalny odcień opalenizny - poprzez dietę. Na twoim talerzu nie powinno zabraknąć owoców i warzyw. Czerwone warzywa zawierają największą ilość beta - karotenu. Długotrwałemu efektowi pięknie opalonej skóry sprzyjają: papryka, pomidory, marchew ( także w postaci soków marchewkowych). Bogate w beta - karoten są również zielone warzywa - szpinak, sałata, brokuły.
Pomocne są także suplementy diety.
AP