​10 składników diety antynowotworowej

Rośliny strączkowe są źródłem saponin, czyli związków chemicznych hamujących wzrost komórek rakowych
Rośliny strączkowe są źródłem saponin, czyli związków chemicznych hamujących wzrost komórek rakowych123RF/PICSEL

Jabłka

Pomidory

Warzywa strączkowe

Zawarty w brukselce glukozynol chroni przed rakiem piersi
Zawarty w brukselce glukozynol chroni przed rakiem piersi 123RF/PICSEL

Warzywa kapustne

Czosnek

Jagody

Ryzyko raka jelita grubego możemy zmniejszyć o ponad połowę, regularnie jedząc tłuste ryby, takie jak łosoś, makrela lub sardele
Ryzyko raka jelita grubego możemy zmniejszyć o ponad połowę, regularnie jedząc tłuste ryby, takie jak łosoś, makrela lub sardele123RF/PICSEL

Winogrona

Tłuste ryby

Brązowy ryż

Kawa

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?