Reklama

Co może cytryna?

Cytryna jest nie tylko dodatkiem do herbaty, albo innych napojów. Można ją wykorzystać w wielu sytuacjach.

Na przykład do marynowania ryb oraz drobiu, przeznaczonych do pieczenia.

Z kolei skórka otarta z wyparzonej cytryny dodaje aromatu ciastom i deserom.

Warto pamiętać, że cytryna może uczulać, lepiej nie dodawać jej do dań dla dziecka, które ma skłonności do alergii.

Sok z cytryny znakomicie usunie osad z mydła oraz kamień wokół baterii. Wystarczy wycisną go na papierowy ręcznik, zostawić na noc, a rano przetrzeć mokrą gąbka. 

Ponadto woda z cytryną może służyć nam do przetarcia blatów w kuchni. 

Reklama
INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: cytryna
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy