Reklama

Czy wiesz że...

Jeśli chcesz przyprawić potrawę dla malucha, najlepiej użyj mieszanki świeżych albo suszonych ziół.

Jeśli chcesz przyprawić potrawę dla malucha, najlepiej użyj mieszanki świeżych albo suszonych ziół.

Do dziecięcego dania możesz też dodać odrobinę soli, ale zrób to dopiero pod koniec gotowania, gdy okaże się, że potrawa rzeczywiście wymaga doprawienia. Zrezygnuj z przypraw typu Vegeta i Jarzynka, a także kostek rosołowych. Zawierają one glutaminian sodu, który jest niewskazany w diecie dzieci.

Dietetyk odpowiada dr inż. Anna Stolarczyk z Centrum Zdrowia Dziecka

Mam dziecko
Dowiedz się więcej na temat: Centrum Zdrowia Dziecka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy