Reklama

Dlaczego warto jeść kiełki?

Świeże kiełki to bogactwo witamin i cennych minerałów. Ważne jest to, że możemy dodawać je właściwie do wszystkiego: kanapek, sałatek czy koktajli.

Najpopularniejsze są kiełki słonecznika, rzeżucha, kiełki brokuła, soczewicy. Są bogate w wartościowe białka, błonnik i kwasy omega-3.

Co prawda nie smakują tak dobrze, jak dojrzałe warzywa, ale na pewno mają zdecydowanie więcej wartości odżywczych i są mniej kaloryczne.

Kiełki polecane są w diecie niejadków, np. małych dzieci lub kobiet w ciąży. Jak w łatwy sposób wprowadzić kiełki do swojego codziennego menu? Posłuchaj porad dietetyczki Katarzyny Biłous!

x-news/INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy