Dlaczego zimą lepiej nie jeść sałaty, bananów i pomidorów?

Sałata uprawiana w szklarniach jest nawożona azotanami, które przyspieszają jej wzrost
Sałata uprawiana w szklarniach jest nawożona azotanami, które przyspieszają jej wzrost123RF/PICSEL
Nie jedzmy ich w ciągu dnia, gdy zamierzamy jeszcze wychodzić na dwór
Nie jedzmy ich w ciągu dnia, gdy zamierzamy jeszcze wychodzić na dwór123RF/PICSEL

Składniki

  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • włoszczyzna
  • 2 łyżki oleju
  • 2-3 łyżki pestek słonecznika lub dyni
  • sól
  • pieprz

Składniki

  • 1 banan
  • 3-4 łyżki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • cynamon
  • 1-2 łyżki domowego dżemu malinowego (działanie rozgrzewające mają też przetwory z wiśni i jeżyn)
  • odrobina miodu

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • śledź typu matjas
  • cebula
  • łyżeczka francuskiej musztardy
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?