Dodajesz je do jedzenia? Mogą poważnie zaszkodzić wątrobie!

Jest w każdej polskiej kuchni. Liść laurowy spożyty w nadmiernej ilości szkodzi wątrobie
Jest w każdej polskiej kuchni. Liść laurowy spożyty w nadmiernej ilości szkodzi wątrobie123RF/PICSEL

Sól

Sól w dużych ilościach jest bardzo szkodliwa
Sól w dużych ilościach jest bardzo szkodliwa123RF/PICSEL

Cukier

W kuchni nie warto przesadzać z cukrem
W kuchni nie warto przesadzać z cukrem123RF/PICSEL

Glutaminian sodu

Glutaminian sodu dodawany jest m.in. do kostek rosołowych
Glutaminian sodu dodawany jest m.in. do kostek rosołowych123RF/PICSEL
"Zdrowie na widelcu": Sosy na bazie domowego majonezuPolsat Cafe

Chili, habanero, jalapeño, tabasco

Ostre produkty mają sporo dobroczynnych właściwości. Uważaj jednak z ich ilością
Ostre produkty mają sporo dobroczynnych właściwości. Uważaj jednak z ich ilością123RF/PICSEL

Kminek

Kminek wspomaga trawienie, ale w zbyt dużych ilościach obciąża wątrobę
Kminek wspomaga trawienie, ale w zbyt dużych ilościach obciąża wątrobę123RF/PICSEL

Liście laurowe

Liście laurowe to popularna przyprawa w polskiej kuchni
Liście laurowe to popularna przyprawa w polskiej kuchni123RF/PICSEL

Cynamon chiński (cassia, burmannii, lureilo)

Cynamon cassia zawiera toksyczną kumarynę
Cynamon cassia zawiera toksyczną kumarynę123RF/PICSEL

Mięta

Mięta przynosi ulgę w problemach żołądkowych, ale nie wszyscy mogą ją spożywać
Mięta przynosi ulgę w problemach żołądkowych, ale nie wszyscy mogą ją spożywać123RF/PICSEL

Ocet

Ocet może podrażniać błonę śluzową żołądka
Ocet może podrażniać błonę śluzową żołądka123RF/PICSEL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?