Jak stworzyć silny antybiotyk z naturalnych składników?
Kurkuma to przyprawa, która cieszyła się ogromną popularnością wśród starożytnych uzdrowicieli. Jej historia zaczyna się ponad 5000 lat temu. Już wtedy uznawana była za jedną z najsilniejszych i najbardziej wszechstronnych roślin leczniczych. Na przestrzeni lat wiele mówiono i pisano o jej szerokim zakresie zastosowań terapeutycznych. Wiele znanych nam chorób i infekcji można stosunkowo łatwo wyleczyć dzięki silnemu układowi odpornościowemu i naturalnym antybiotykom. Pomogą nam one w utrzymaniu optymalnego stanu zdrowia, dzięki czemu nie będziemy musieli korzystać z chemicznych środków leczniczych.
Jest naturalnym antybiotykiem o silnych właściwościach przeciwbakteryjnych. Jest on często skuteczną odpowiedzią na lekoodporne bakterie, takie jak np. uodporniony gronkowiec złocisty (MRSA).
Kurkuma
Kurkuma zawiera związek chemiczny zwany kurkuminą. Nadaje on tej przyprawie charakterystyczny, żółto-pomarańczowy kolor. Posiada bardzo silne właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające i przeciwrakowe. Kurkuma chroni i odtruwa naszą wątrobę, znacząco poprawiając funkcjonowanie całego organizmu. Jest również silnym środkiem antybakteryjnym, który można stosować zarówno wewnętrznie, jak i nakładać bezpośrednio na skórę. Przyprawa ta dezynfekuje rany, zapobiega infekcjom i pomaga zredukować obrzęk i ból. Przyczynia się również do przyspieszenia procesu gojenia się uszkodzonej tkanki skórnej.
Jest najsilniejszym, znanym w naturze antybiotykiem. Mieszanka ta znacząco poprawia nasze trawienie i stymuluje rozwój korzystnej flory bakteryjnej w jelitach. Jest niesamowicie skuteczna w przypadku pierwszych objawów przeziębienia (oraz wielu innych dolegliwości). Środek ten radzi sobie z przeziębieniem w zaledwie trzy dni.
Przygotuj około 60 gramów surowego miodu z łyżeczką kurkumy w proszku. Wszystko dobrze wymieszaj i umieść w słoiku. Cz może być coś prostszego?
Cierpisz z powodu przeziębienia? Pierwszego dnia przyjmuj pół łyżeczki substancji co każdą godzinę (przez cały dzień). Następnego dnia stosuj pół łyżeczki co dwie godziny, natomiast trzeciego pół łyżeczki trzy razy dziennie. Mieszankę trzymaj w ustach aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Najczęściej po upływie trzech dni po przeziębieniu nie pozostanie żaden ślad.