Reklama

Jest na diecie składającej się prawie w całości z surowego mięsa

Weston Rowe od trzech lat jest na diecie składającej się prawie w całości z surowego mięsa. Twierdzi, że pozytywnie wpłynęło to na jego zdrowie. Jak wyglądają posiłki?

39-latek od trzech lat je surowe mięso

39-letni mężczyzna po tym, jak dowiedział się o potencjalnych korzyściach płynących z jedzenia surowego mięsa, przeszedł na dietę, która w większości się z niego składa. Weston Rowe jest zdania, że dzięki temu ma więcej energii, a wcześniejsza dieta była powodem ciągłego zmęczenia. 

Codziennie spożywa takie pokarmy jak surowa wołowina, surowy kurczak i podroby. Produkty pozyskuje z lokalnych gospodarstw. 

Mężczyzna odrzucił przetworzoną żywność i spożywa m.in. produkty mleczne, surowe mięso oraz jajka od lokalnych dostawców. Wyznał, że tygodniowo na jedzenie wydaje 140 dolarów. Nie uważa, by było to za dużo.

Jak wygląda mięsna dieta?

Reklama

Mężczyzna zazwyczaj je dwa lub trzy posiłki dziennie. Do ulubionych mięs Westona należy m.in. surowa wołowina, wątróbka z kurczaka i owcze mózgi. 

39-latek czasami decyduje się pominąć śniadanie, jeśli jednak odczuwa silny głód, to stawia na trzy lub cztery surowe jajka i owoce, które są raczej rzadkością w jego diecie. Weston Rowe podczas przygotowywania posiłków unika przypraw.

Na lunch spożywa prawie pół kilograma surowego mięsa z masłem. Do tego ponownie sięga po surowe jajka i owoce. Na obiad wybiera to samo, jedynie czasami decyduje się dodatkowo na gotowane ziemniaki. 

39-latek wyznał, że czasami je czwarty posiłek w nocy. Zazwyczaj wybiera domowe lody zrobione ze świeżej śmietany, mleka, jajek i miodu. 

Kontrowersyjna dieta

Mężczyzna postanowił zmienić dietę, gdy odczuł, że jego organizm tego potrzebuje. W wieku 35 lat przeszedł na dietę opartą na gotowanym mięsie. Wyznał, że czuł się świetnie, jednak już po kilku tygodniach postanowił przerzucić się na surowe mięso.

Mimo że mężczyzna zaznacza, że spożywanie surowego mięsa wywarło pozytywny wpływ na jego zdrowie i samopoczucie, to lekarze mają jednak pewne uwagi.

Największe kontrowersje wywołuje spożywanie surowego kurczaka. Zdaniem ekspertów istnieje ryzyko zatrucia salmonellą. Weston Rowe uważa, że w sumie zjadł już kilkadziesiąt kilogramów surowego kurczaka i nigdy nie czuł się po nim źle. 

Mężczyzna dzieli się swoimi nawykami żywieniowymi za pośrednictwem mediów społecznościowych. Wyznał, że mierzy się z negatywnymi komentarzami, jednak osoby z jego bliskiego otoczenia wspierają go i akceptują jego decyzje dotyczące diety. 

Czytaj więcej:

Post Daniela. Oczyszczanie z toksyn i redukcja masy ciała

Gorzkie emocje przełykamy z cukrem

Pięć najgorętszych dietetycznych mitów, które już czas włożyć między bajki

Zobacz także:

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama