Reklama

​Kapusta kiszona dla dziecka

Jesień to czas, gdy trzeba uzupełniać niedobór witaminy C. A do tego celu świetnie nadaje się kiszona kapusta.

Kapustę kiszoną, a raczej jej sok, można podawać dzieciom już po 8 miesiącu życia. Oczywiście nie powinno być go za dużo, do łyżeczki dziennie. Koniecznie trzeba sprawdzić czy maleństwo nie zareaguje zaczerwienieniem wokół ust. Wtedy należy zaprzestać podawania soku.

Rozdrobnioną kiszoną kapustę można podawać już od 10 miesiąca życia dziecka.

Pełna witamin i minerałów

Kiszona kapusta, to składnica witaminy C oraz A i E. Znajdziemy w niej też potas, wapń, fosfor, magnez i dużo błonnika. Kiszona kapusta sprawdzi się przy zaparciach. Jest świetnym regulatorem procesów trawiennych.

Reklama

Kiszona kapusta zawiera też dużo siarki. Jest zatem doskonałym środkiem poprawiającym wygląd skory, włosów i paznokci.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: kapusta kiszona
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy