Reklama

Reklama

Kiszona jest najlepsza

Niedługo temperatury spadną, a wraz z nimi nasza odporność. Warto zatem uzupełniać niedobór witaminy C. Do tego celu świetnie nadaje się kiszona kapusta.

Kapustę kiszoną, a raczej jej sok, można podawać dzieciom już po 8. miesiącu życia. Oczywiście nie powinno być go za dużo, do łyżeczki dziennie. Koniecznie trzeba sprawdzić czy maleństwo nie zareaguje zaczerwienieniem wokół ust. Wtedy należy zaprzestać podawania soku.

Reklama

Rozdrobnioną kiszoną kapustę można podawać już od 10. miesiąca życia dziecka.

Pełna witamin i minerałów

Kiszona kapusta, to składnica witaminy C oraz A i E. Znajdziemy w niej też potas, wapń, fosfor, magnez i dużo błonnika. Kiszona kapusta sprawdzi się przy zaparciach. Jest świetnym regulatorem procesów trawiennych.

Kiszona kapusta zawiera też dużo siarki. Jest zatem doskonałym środkiem poprawiającym wygląd skory, włosów i paznokci.


Dowiedz się więcej na temat: kapusta kiszona | kiszona kapusta

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje