Reklama

Reklama

Makaron z serem w wersji de luxe

Danie uniwersalne, tanie, bezmięsne i szybkie. Nierzadko ratuje z opresji, gdy zakamarki spiżarek i lodówek wydają się już wysprzątane z ostatnich zapasów. Dziś urozmaicona wersja makaronu z serem. Jak odczarować nudę w kuchni?

Naleśniki z serem, makaron z serem, ziemniaki z jajkiem czy zalewajka to swoiste koła ratunkowe w niejednym domu.

Reklama

Nierzadko były piątkowym rytuałem, tam, gdzie w tym dniu powstrzymywano się od spożywania mięsa. Nawet z potraw, które zjadamy bez specjalnej ekscytacji, przy odrobinie dobrych chęci, możemy wyczarować niezapomnianą ucztę.

Kto powiedział, że gotując makaron z serem nie możemy zaskoczyć domowników?

Wystarczy uruchomić wyobraźnie, poprzeglądać kuchenne zakamarki i odczarować rutynę. Czego będziemy potrzebować do przygotowania dwóch - trzech porcji?

- 150 gramów dobrej jakości makaronu, na przykład z mąki durum,

- 250 gramów białego sera,

- garść rodzynek,

- duże, soczyste i słodkie jabłko,

- 2 łyżeczki cynamonu,

- 2 łyżki wiórek kokosowych,

- 2 łyżki białego sezamu,

- 2 łyżki słonecznika,

- łyżeczka czarnuszki,

- 10 stokrotek.

Dowiedz się więcej na temat: makaron

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje