Reklama

Mleko na cenzurowanym

Nie każdy powinien po nie sięgać, choć przez lata wmawiano nam, że jest niezbędne dla naszego zdrowia.

Mleko krowie jest produktem trudnym do strawienia dla człowieka. Zasadnicza różnica pomiędzy mlekiem matki karmiącej, a mlekiem krowim sprowadza się do zawartości kazeiny - pewnego rodzaju białka.

W mleku krowim jest go zdecydowanie więcej, co nie jest korzystne dla organizmu człowieka,  szczególnie mocno obciąża wątrobę. Nietolerancja laktozy, cukru mlekowego, występuje bardzo często.

Zarówno nietolerancje pokarmowe, jak i alergie są zjawiskiem tak powszechnym, że możemy je nazwać chorobami cywilizacyjnymi. Jak bardzo potrafią uprzykrzyć życie, chyba nikogo nie trzeba o tym przekonywać.

Reklama


Czytaj więcej

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: mleko
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy