Reklama

Najlepsze produkty, by mieć mniejszą ochotę na słodycze

To zdrowe nawyki, o których warto pamiętać!

Warto postawić na węglowodany, ale tylko te, które są powoli wchłaniane i na długo utrzymują stabilny poziom cukru we krwi. Taki wybór zapobiegnie zachciankom na coś słodkiego. 

Sprawdzą się produkty zbożowe z mąki pełnoziarnistej, ryż brązowy, grube kasze, np. pęczak. 

Chęć jedzenia słodyczy zmniejszą też produkty bogate w chrom, który reguluje poziom cukru we krwi. Niedobór chromu uzupełnią: chude mięso, ryby, jajka, zielony groszek, brokuły, kiełki pszenicy, jabłka. 

Łaknienie cukru złagodzi też wypicie małymi łykami kubka gorącej wody lub schrupanie kilku orzechów, np. włoskich. 

Reklama
Naj
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy