Reklama

Naturalna insulina z jagód jałowca

Jałowiec jest wiecznie zieloną rośliną, posiadającą ciemno fioletowe owoce o żywicznym zapachu i charakterystycznym słodko-gorzkim smaku. Całe drzewo posiada medyczne właściwości, ale tylko jagody są wykorzystywane w tradycyjnej medycynie. W artykule zostaną wymienione medyczne zastosowania jagody jałowca, ale musisz pamiętać, że leczniczych właściwości nie posiadają te jagody, które są wciąż zielone i rosną nie dłużej niż jeden rok.

Jagody jałowca zawierają w sobie olejek eteryczny, który jest odpowiedzialny za ich medyczne właściwości. Olejek ten wnika w najgłębsze zakamarki naszego ciała, nawet tam gdzie tradycyjne leki nie docierają.

Jagody stanowią część medycyny naturalnej, a ich stosowanie chroni układ oddechowy, moczowy, nerwowy i pokarmowy. Sprawne działanie tych układów polepsza odpowiedź organizmu na zagrożenia, leczy katar, kaszel i inne choroby układu oddechowego.

Chroni także przed rakiem i chorobami nerek, oczyszcza krew z toksyn, zwalcza artretyzm i cukrzycę. Jako, że cukrzyca jest chorobą towarzyszącą ludzi od stuleci, w poniższym artykule zostaną przedstawione oddziaływania jagód jałowca na to schorzenie.

Reklama

Jagody jałowca przyspieszają też gojenie się ran, poprawiają trawienie, polepszają wchłanianie glukozy przez komórki.

Wielu naukowców twierdzi, że spożywanie jagód jałowca wpływa na obniżanie poziomu cukru we krwi tak samo jak insulina produkowana przez trzustkę.

Sok z jagód jałowca

Regularne spożywanie tego napoju pozwoli Ci wyrównać poziom cukru we krwi

Potrzebne składniki:

pół kilograma jagód jałowca

cytryna

woda

Instrukcja przygotowania:

Potrzebujesz słoika o pojemności 3,5 litra. Włóż do niego jagody oraz plastry cytryny i zalej wszystko wodą, aż po brzeg słoika. Włóż mieszankę na kilka dni do lodówki, w trakcie tego procesu jagody i cytryna będą uwalniać swoje składniki do wody. Gdy zauważysz, że jagody wypływają na górę słoika, jest to znak, że mikstura jest gotowa do spożycia. Jeden słoik mikstury, powinien Ci starczyć na około pół miesiąca.

Spożywaj jedną szklankę (200ml) dziennie. Gdy słoik z miksturą będzie pusty, powtórz całą procedurę.

INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy