Pięć powodów, dla których warto jeść orzechy włoskie i laskowe

Orzechy włoskie
Orzechy włoskie123RF/PICSEL
Orzechy laskowe
Orzechy laskowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 10 dag orzechów
  • 1 i 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 5 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 20 dag masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki prawdziwego kakao

Składniki

  • 1,5 kg piersi z indyka
  • 25 dag orzechów laskowych
  • 10 dag rodzynek
  • 3 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko i 3 łyżki bułki do farszu
  • 1 łyżka rozmarynu
  • sól

Składniki

  • 4 garście mieszanych sałat
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 15 dag sera feta
  • 1 winne jabłko
  • 4 łyżki oleju
  • sok z 1/4 cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • sól
  • pieprz mielony
Proste ciasto czekoladowe z orzechamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
100 rad
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?