Produkty, które zawierają najwięcej witaminy C
Właśnie jesienią najczęściej się przeziębiamy i łapiemy inne infekcje. Wszystko przez zmienną pogodę, częste deszcze i... obniżoną odporność. Nad tą ostatnią możemy na szczęście popracować.
Aby organizm był silny i zdrowy, w naszej diecie nie może zabraknąć witamin i mikroelementów.
Jesienią i zimą ważna jest suplementacja witaminą D. Warto jeść produkty z dużą zawartością kwasów Omega 3 oraz witamin z grupy B.
Ze wspomagania odporności organizmu, słynie też witamina C, dlatego nie możemy zapominać o niej w naszej codziennej, jesienno-zimowej diecie.
Jak się okazuje, wcale nie ma jej najwięcej w cytrynie i nie ma ona nic wspólnego z kwaśnym smakiem owoców.
Występuje natomiast w produktach, których w ogóle z nią nie kojarzymy.
Sprawdźcie, które produkty mają jej najwięcej i... korzystajcie z jej dobrodziejstwa!